> Beste prijs garantie
Boek een kamer
Onze Website Expedia / Booking.com
Gratis late check-out tot 13:00
Beste prijs garantie
Voorrang bij vroege check-in
Prijsgunstige pakketten met autohuur, duiken en golf
Sluiten

Activiteiten

Ga erop uit tijdens uw verblijf in een van de appartementen van Sunny Curacao en geniet van de activiteiten op Curacao

Activiteiten op Curacao

Willemstad is levendig en kleurrijk. Als u er echter eens op uit wilt gaan en genieten van de rust en de pracht van het eiland, dan is er veel te zien in de 'Kunuku', oftewel, het platteland.

De grotten van Hato

Even ten noorden van Willemstad, dichtbij Hato International Airport, bevinden zich de Grotten van Hato. De grotten, uitgeslepen uit kalkgesteente gedurende duizenden jaren, ontstonden toen het eiland uit de zee oprees. Enorme stalactieten hangen van het plafond.

Christoffelpark

Meer naar het noorden van het eiland bevindt zich het indrukwekkende Christoffelpark dat onderdeel uitmaakt van een groep van nationale parken die werd opgericht in 1978. Ongeveer 40 minuten rijden vanaf Willemstad, kunt u er o.a. Mount Christoffel vinden, het hoogste punt van het eiland. De kleurige flora en fauna omvat onder meer een woud van orchideeën en tropische vogels. Ook hagedissen en zeeschildpadden bouwen hier hun nest.

Curacao Seaquarium

Het Curacao Seaquarium is misschien wel de populairste attractie op het eiland. Hier kunt u zich letterlijk en figuurlijk onderdompelen in de onderwaterwereld. Trek minimaal een halve dag uit voor het Seaquarium, want er is veel te zien en te doen. Gelegen aan de zuidkust, iets ten oosten van Willemstad, omvat het complex een jachthaven, een groot strand, een hotel en een aantal grote aquaria. Pijlstaartroggen, haaien en zeeschildpadden, maar ook pelikanen, flamingo's en zeeleeuwen houden hier hun domicilie. Het ernaast gelegen Curacao Underwater Park is een beschermd natuurgebied waar zeebiologen en andere wetenschappers onderzoek kunnen doen. Duikers kunnen ook toegang krijgen in het gebied dat lokaal bekend staat als Bapor Kibra, ofwel Vergane Boot, genoemd naar het stoomschip Oranje Nassau dat vlakbij de kust zonk in 1906. Het zwemmen met de dolfijnen is zeer populair, en moet dan ook ruim van tevoren gereserveerd worden.

Boca Tabla

Wanneer u vanuit Willemstad richting Westpunt rijdt dan ziet u, wanneer u Westpunt bijna bereikt, aan de rechterkant van de weg een bord met daarop aangeven Boca Tabla. Sla hier rechtsaf en rijdt het terrein op. Bij de portier moet je entree betalen. U bevindt zich hier aan de noordkust. Deze is meestal ruw kolkend, dit in tegenstelling tot de zuidkust. Hier beuken de meestal hoge golven op de kust. In de grot bij Boca Tabla, die een open verbinding heeft met de zee, voel je het gedreun van de golven en de wind die ontstaat doordat golven zich naar binnen persen in de grot. Hier beukt de zee letterlijk en figuurlijk op de kust. Imponerend.

Ostrich Farm

Een Zuid-Afrikaanse boer heeft op Curacao een heuse struisvogelfarm geopend om struisvogelbiefstuk te kunnen leveren aan Curacao, Aruba en Venezuela. Inmiddels heeft hij hier zo'n 600 vogels rondlopen. U kunt hier een leuke rondleiding krijgen.

Stranden

Tussen alle activiteiten door kom je heerlijk tot rust op een van de vele stranden van Curacao. Enkele tips:

  • Cas Abao en Porto Marie zijn erg leuke stranden om te bezoeken en beschikken beide over ruime faciliteiten.
  • Grote Knip is één van de grotere, witte stranden. De zee heeft azuurblauw water en het strand is erg druk in de weekenden.
  • Kleine Knip is gelegen naast Grote Knip en ook hier vindt u een wit strand met kristalhelder water.
  • Playa Kalki is een prachtig afgelegen strand aan de noordwestkant van Curacao met palmbomen, rotsen, turkoois water en een kleine snack.
  • Playa Jeremi is een rustig zand- en stenenstrand zonder faciliteiten.
  • Westpunt is een typisch vissersstrandje met kiezels.
  • Playa Lagun is een smal, wit zandstrand met diverse faciliteiten en goede snorkelmogelijkheden.
  • Klein Curacao is een onbewoond eilandje met misschien wel de mooiste stranden van Curacao, vol wit koraalzand. Je kunt hier kamperen, maar ook voor een dagtripje is het een prima bestemming.

Uw startpunt voor een heerlijke vakantie op Curacao

Uw startpunt voor een heerlijke vakantie op Curacao.