> Beste prijs garantie
Boek een kamer
Onze Website Expedia / Booking.com
Gratis late check-out tot 13:00
Beste prijs garantie
Voorrang bij vroege check-in
Prijsgunstige pakketten met autohuur, duiken en golf
Sluiten

Curacao

Meer weten over Curacao? Lees de algemene informatie over het eiland

Meer informatie over Curacao

Ligging

Curacao ligt in het zuidwestelijke deel van het Caribisch gebied op ongeveer 70 kilometer ten noorden van Zuid Amerika. Het eiland ligt op ongeveer 9 uur vliegen vanaf Amsterdam.

Oppervlakte

De oppervlakte van Curacao bedraagt ongeveer 444 vierkante kilometer. De lengte van het eiland is ongeveer 61 kilometer en de breedte 5 tot 14 kilometer.

Bevolking

Curacao telt ongeveer 160.000 inwoners. Zo'n 40 tot 50 verschillende nationaliteiten leven op dit eiland wat met zich meebrengt dat er diverse godsdiensten zijn. De belangrijkste bevolkingsgroepen zijn Afrikanen, Nederlanders, Joden, Portugezen, Venezolanen, Surinamers en Chinezen. Daarnaast zijn er diverse bevolkingsgroepen uit het Midden-Oosten, India en de overige Caribische eilanden.

Religies

Op Curacao kunnen de verschillende godsdiensten goed met elkaar leven. Katholieken, protestanten, Joden en Islamieten hebben allemaal hun eigen eredienstplaatsen en belijden vrij hun religie. Meer dan 80% van de bevolking is katholiek. Deze groep is hoofdzakelijk van Afrikaanse oorsprong.

Regering

Curacao is een onafhankelijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De regering wordt gevormd door een coalitie van enkele van de 12 politieke partijen in het land. Financieel- en Justitieel beleid staan onder scherp toezicht van de Nederlandse regering. Het buitenlands beleid valt onder het gezamenlijke koninkrijksbeleid. Het Curacaos paspoort is een paspoort van het Koninkrijk der Nederlanden.

Taal

Er zijn twee officiële talen op Curacao: Het Papiaments en het Nederlands. De moedertaal van Curacao, Bonaire en Aruba is het Papiaments, een creoolse taal waarin Europese en Afrikaanse invloeden op levendige wijze zijn vermengd. Het Nederlands wordt eveneens door vrijwel iedereen op Curacao gesproken.

Uw startpunt voor een heerlijke vakantie op Curacao

Uw startpunt voor een heerlijke vakantie op Curacao.